Mitkä ovat VA-lainan haitat?

VA-lainassa on muutamia mahdollisia haittoja, joista on syytä olla tietoinen, ennen kuin päätät, onko tämä oikea asuntolainatyyppi sinulle. Jos harkitset sijoittamista lisätaksesi tulojasi ottamatta lainaa, jatka tästä aloittaaksesi neste-osake .

Muutama näistä haitoista, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

Yksi VA-lainan mahdollisista haitoista on se, että sinun on ehkä maksettava rahoituspalkkio. Veteraaniasioiden ministeriö perii tämän maksun VA-lainaohjelman kustannusten kattamiseksi. Rahoitusmaksu voi olla 1,25-3,3 prosenttia lainasummasta, ja se sisällytetään yleensä lainaan. Toinen VA-lainan mahdollinen haittapuoli on se, että voit ostaa vain rajoitetusti tietyn tyyppisen kiinteistön. VA-lainaohjelma on suunniteltu auttamaan veteraaneja ensisijaisen asunnon hankkimisessa, joten sijoituskiinteistöt ja loma-asunnot eivät ole oikeutettuja VA-rahoitukseen. Lisäksi VA-lainoihin liittyy yleensä korkeampi korko kuin muihin lainaohjelmiin. Tämä johtuu siitä, että VA-lainaohjelma on yksi avokätisimmistä saatavilla olevista asuntolainaohjelmista, ja lainanantajat hinnoittelevat lainansa sen mukaisesti.

Jos olet veteraani, joka haluaa ostaa asunnon, VA-laina voi olla hyvä vaihtoehto. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen mahdollisista haitoista, ennen kuin teet päätöksen. VA-lainan ehdot määräytyvät lainanantajan mukaan, mutta on olemassa joitakin vakioehtoja, jotka veteraaniasioiden ministeriö on asettanut. Esimerkiksi kaikilla VA-lainoilla on lainan enimmäismäärä, joka vaihtelee lääneittäin. Useimmissa maakunnissa raja on 484 350 dollaria. VA-lainojen luottokelpoisuusvaatimus on myös vähintään 580 pistettä.

Mitkä ovat VA-lainan ehdot?

Muita VA-lainan ehtoja ovat muun muassa lainan enimmäisarvo on 100 % ja velan ja tulojen välinen suhde enintään 41 %. Lainan ja arvon suhde on lainasumma jaettuna kiinteistön arvioidulla arvolla. Velan ja tulojen suhde on kuukausittaiset velkamaksut jaettuna kuukausituloilla.

Jos harkitset VA-lainaa, on tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjoamia ehtoja. Jotkin lainanantajat saattavat tarjota edullisempia ehtoja kuin toiset.

Mitkä ovat VA-lainan vaatimukset?

VA-lainan vaatimukset asettaa veteraaniasioiden ministeriö. Kelpoisuusehdot täyttääkseen sinun on oltava veteraani, aktiivipalveluksessa oleva tai kansalliskaartin tai reservin jäsen. Sinulla on myös oltava tyydyttävä luottotiedot ja riittävät tulot kuukausittaisten lainamaksujen maksamiseen.