1.Unohda kiire

Varaa riittävästi aikaa hankkeen suunnitteluun ja ole ajoissa liikkeellä. On erityisen tärkeää miettiä, mitä oikeasti haluat tulevalta hirsikodiltasi ja toisaalta mitä kaikkea tulet tarvitsemaan arkiaskareissa.


2. Unelmoi, suunnittele ja kuuntele asiantuntijaa

Oman hirsikodin suunnitteluvaiheessa täytyy uskaltaa unelmoida! Oman unelmakodin ajatuksesta lähdetään tekemään suunnitelmia ja miettimään, mikä olisi paras vaihtoehto juuri Sinulle ja perheellesi.

Peuran hirsiasiantuntija auttaa unelmiesi toteuttamisessa.

Me tiedämme, että jokaisella perheellä on erilaiset tarpeet. Usein myös esimerkiksi vaativa tontti asettaa haasteita, jotka täytyy huomioida suunnittelun aikana.


3. Rakentamisen aikataulu

Kun tiedetään, mitä tulevalta kodilta halutaan, on hyvä alkaa suunnittelemaan toteutusaikataulua. Haluatko ehdottomasti aloittaa rakentamisen varhain keväällä vai teetkö pohjatyöt syksyllä ja ajoitat hirsitoimituksen talvikuukausille?

Rakennuslupaprosessiin on hyvä varata aikaa useampi kuukausi, jotta kaikki suunnitelmat ehtivät valmistua. Itsessään rakentaminen vaatii myös aikataulutusta. Maatyöt ottavat oman aikansa sekä perustusten tulee olla hyvissä ajoin valmiina ennen kuin hirsikehikkoa päästään kasaamaan. Myös hankkeen valmistumisaikataulu on hyvä hahmottaa.


4. Budjetti

Jokainen rakennusprojekti on omanlaisensa ja niin on myös jokaisen perheen budjetti. Budjetti täytyy laatia omaan elämäntilanteeseen sopivaksi. Rakentaminen kokonaisuutena muodostuu monista valinnoista, jotka vaikuttavat budjettiin. Esimerkiksi joskus tontin haastavat pohjaolosuhteet voivat haukata ison siivun budjetista. Toisinaan taas tiedetään, että pihaan halutaan panostaa ja sitä varten varataan budjetista oma osa.

Lähes aina pankki vaatii budjettilaskelmaa, mutta se on erityisen tärkeä myös itse rakentajalle. Me autamme mielellämme hahmottamaan myös budjettikokonaisuutta!


5. Haluatko osallistua rakentamiseen itse?

Oman kodin rakentaminen on ainutkertaista. Sen vuoksi moni haluaa osallistua rakentamiseen jollain tavalla. Tietysti oma työpanos säästää myös kustannuksia.

Halutessasi voit tukeutua hirsiasennuksessa Peuran ammattilaisiin. Asennus tehdään tällöin haluamaasi valmiusasteeseen luotettavasti.


6. Hirsikoti juuri Sinua varten

Peuralla panostetaan yksilöllisiin ratkaisuihin. Kaikki mallistotalot ovat täysin räätälöitävissä perheesi tarpeiden mukaan. Voimme helposti muuttaa esimerkiksi väliseinien paikkaa, kääntää talon peilikuvaksi, muuttaa kattokulmaa ja paljon muuta!

Jos mallistoista ei löydy sopivaa taloa, niin teemme myös omien suunnitelmien mukaan.

Näin saat täysin yksilöllisen kodin.


7. Valitse luotettava kumppani

Luotettavan kumppanin avulla rakennushanke saatetaan kunnialla maaliin. Meihin voit luottaa ja kanssamme yhteistyö sujuu. Yli 50 vuoden kokemus hirsirakentamisesta seisoo takanamme.

Hirsiasiantuntijamme toimivat auttaakseen Sinua ja perhettäsi unelmien kodin suunnittelussa ja toteutuksessa.


Tehdään yhdessä unelmiesi hirsikoti!

Tyytyväisyys asuu meillä - Peura Talot