Uniswap –tutustu uusiin kryptovaluuttoihin

Jos mökillä rentoutumisen lomassa tekee mieli oppia jotain uutta, ei olisi hassumpi idea tutustua, millaisia nykyaikaisia kryptovaluuttoja on tällä hetkellä tarjolla. Uniswap on yksi näistä kryptovaluutoista, joka on kaiken lisäksi myös erilaisten digivaluuttojen vaihtamiseen suunniteltu alusta. Seuraavaksi pääsetkin tutustumaan tarkemmin tämä uuden ja suositun kryptovaluutan ominaisuuksiin.

Miten kryptovaluutat toimivat?

Moni on varmasti kuullut kryptovaluutoista, mutta ei kenties ole sen kummemmin perehtynyt aiheeseen. Kryptovaluutoista tunnetuin on taatusti bitcoin, mutta sen rinnalle on vuosien varrella syntynyt yli 14 000 erilaista digivaluuttaa. Esimerkiksi uniswap on yksi näistä valuutoista.

Lähes kaikilla kryptovaluutoilla on samankaltainen teknologia, joka perustuu lohkoketjuun sekä hajautettuun verkkoon. Lohkoketju muodostuu erillisistä lohkoista, jonka tietoihin pääsevät käsiksi vain lohkon sisällä olevat toimijat. Periaatteessa kryptovaluutta on koodia, joka tallentuu lohkoketjuun ja muodostaa näin digitaalisen tilikirjan. Hajautetun verkon ansiosta kukaan ei kuitenkaan pääse kopioimaan lohkoketjun koodia, mikä tekee teknologiasta hyvin turvallisen. Vaikka hajautettu verkko on avoin käytettäväksi kaikille, niin kenenkään identiteetti ei paljastu esimerkiksi viranomaisille.

Uniswap on sekä kryptovaluutta että hyödyllinen työkalu

Kun esimerkiksi bitcoinilla on hyvin yksinkertainen lohkoketju, niin uniswap on paljon muutakin. Uniswap on siis myös kryptovaluuttojen vaihtoon käytettävä työkalu, joka hyödyntää hajautetun rahaston protokollaa. Palvelua tukevat useimmat suosituimmat kryptolompakot, joten jokainen pystyy vaihtamaan krytpovaluuttaa tämän palvelun avulla.

Uniswap on ensinnäkin tehnyt kryptovaluuttojen vaihdosta huomattavasti halvempaa, sillä käyttäjä ei joudu maksamaa mitään sen kummempia välityspalkkioita. Ainoastaan, jos haluaa vaihtaa ethereum-kryptovaluuttaa, joutuu maksamaan pienen summan vastineeksi. Tämä johtuu pääosin Uniswapin ja Ethereum-verkon välisestä sopimuksesta, sillä Uniswap toimii verkon pohjalla. Muita kryptovaluuttoja vaihtaessa ei kuitenkaan joudu murehtimaan piilotetuista maksuista.

Lisäksi Uniswap on silti myös kryptovaluutta, jota kutsutaan nimellä UNI. Tämä kryptovaluutta ei ole teknologiansa suhteen mitenkään erikoinen, vaan se hyödyntää lohkoketjuteknologiaa kuin kaikki muutkin suositut kryptovaluutat.

Kannattaako uniswap-valuuttaan sijoittaa?

Kuten varmasti monet tietävät, kryptovaluuttojen kurssit vaihtelevat paljon kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tämän takia mediakin varoittelee paljon digivaluuttoihin sijoittamisen vaaroista. Jos esimerkiksi uniswapin kurssin vaihtelut kiinnostavat, aiheeseen on helppo tutustua netissä.

Toisaalta uuteen kryptovaluuttaan sijoittaminen voi olla harrastesijoittajalle ihan kiinnostava kokemus. Aina kannattaa vain sijoittaa sen verran, kun itsellä on varaa menettää. On nimittäin todellinen vaara, että kryptovaluutan kurssi laskeekin äkkiä, mikä johtaa kaikkien sijoituksien menettämiseen. Kun osaa sijoittaa viisaasti, ei joudu taloudellisiin ongelmiin. Sijoituksia on syytä myös hajauttaa sekä ajallisesti että kohteen mukaan. Näin voi osaltaan madaltaa sijoittamiseen liittyviä riskejä.